Försäkring för hunden

Med en försäkring på din hund kan du ge din hund den bästa veterinärvården, utan att det blir alltför dyrt. Försäkringarna ersätter kostnader för olyckor och många sjukdomar.

De flesta hundar är pigga och nyfikna – och de händer att de skadar sig i leken eller på annat sätt. Köper du en valp bör du teckna en försäkring som börjar gälla samma dag som du hämtar valpen. Det är klokt att redan innan köpet kontakta försäkringsbolag och jämföra premier och villkor.

Försäkra valpen

För att få bästa möjliga skydd ska du försäkra valpen innan den fyllt fyra månader. Det är viktigt att hålla valpen "oavbrutet" försäkrad eftersom ett avbrott i försäkringsskyddet kan leda till en minskad omfattning av försäkringen. 

Försäkring för den vuxna hunden

Skaffar du en vuxen hund bör du kontakta ditt försäkringsbolag innan och ta reda på vilka krav de har för att försäkra din nya familjemedlem. Många gånger kan det också vara klokt att ta över hundens befintliga försäkring om sådan finns, speciellt viktigt är detta om hunden blivit äldre och kanske redan behandlats för någon skada eller sjukdom. Denna behandling kan innebära att hunden får reservationer om hunden byter försäkringsbolag.

Olika försäkringsbolag har olika försäkringar

Veterinärvård är ofta kostsamt och många gånger kanske man inte ens behöver besöka en klinik, men hur ska man veta det? Försäkringsbolaget Agria erbjuder rådgivning dygnet runt där en legitimerad djursjukskötare gör en första bedömning och ger råd för hur du bör gå vidare. Vid behov får du träffa en veterinär digitalt eller hjälp att boka tid hos en fysisk veterinär på en av Agrias kvalitetssäkrade partnerkliniker. På så sätt får din hund rätt vård, i rätt tid, på rätt nivå. 

Agria erbjuder anpassade hundförsäkringar med bra rabatter för dig som är eller blir medlem i SKK länsklubb eller vissa rasklubbar inom SKK. 

Billigast är inte alltid bäst. Olika bolag har olika omfattning på sina försäkringar. Läs noggrant på om hälsan hos den hundras du planerar att skaffa, och fråga gärna din uppfödare om råd om hundens hälsa och välbefinnande.

De flesta försäkringsbolag erbjuder både en veterinärvårdsförsäkring och en livförsäkring. Kontrollera också om du kan vara i behov av en försäkring som även omfattar behandling med medicin, rehabilitering eller om du är i behov av någon annan speciellt krav. 

Köper du en valp ska du också fråga uppfödaren om valpen är försäkrad mot så kallade dolda fel. Ett dolt fel hos en hund är ett fel som finns vid leveransen men som ännu inte syns. Det är viktigt att du får ett besiktningsintyg som inte är äldre än sju dagar när du hämtar din valp för att försäkringen för dolda fel ska kunna bli gällande.

Vem ska jag vända mig till för hjälp?

Försäkringsbolagen har både centrala kundcenter och ombud ute i landet. Ta kontakt med en representant för bolaget som du är intresserad av och be om personlig rådgivning. Det är gratis och du förbinder dig inte till något köp. Du har också alltid 14 dagars ångerrätt om du tecknat en försäkring som du inte vill ha.

Vill du veta mer av någon som kan?

Läs mer om försäkringar hos vår samarbetspartner: Agria