Talande webb som lässtöd

Flera av SKKs webbplatser använder lässtödet Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen, helt i din egen takt. Talande Webb är gratis och fungerar direkt utan att du behöver ladda ner ett program.

Lyssna på webben när du vill

Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator.

Talande Webb är gratis för dig som användare och är en funktion som Funka tagit fram.

Hur börjar jag använda talande Webb?

Det är enkelt att börja och avaktivera.

Klicka på loggan eller länken nedan, den finns på alla sidor på webben.

Första gången du använder lyssnarfunktionen Talande webb måste du acceptera att texten skickas via en säker anslutning (se högst upp på sidan).

Läs här om hur du spara Talande webb som bokmärke.

Du startar och ändrar i funktionen via verktygen i den mörka menyn högst upp eller eller längst ner. 

Vad är Talande Webb?

Talande Webb är det mest spridda uppläsande hjälpmedlet som är gratis för användaren, inte bara i Sverige utan även i många andra länder. Det är ett riktigt hjälpmedel som skiljer sig från enkla lyssnafunktioner på flera sätt. Med Talande Webb kan användaren själv välja vilket lässtöd han eller hon behöver.

Läs mer

Så funkar Talande Webb

Om Talande Webb